Makelaar Spanje  Huis kopen in Spanje Meer dan een makelaar

Facebook | Twitter | Instagram

Bel ons: +34 618245967

Cartagena

Cartagena: cultureel erfgoed

Cartagena is een authentieke, Spaanse stad met een rijk, Romeins verleden. Dat onthullen de restanten van de stadsmuur, de kastelen op de omringende bergen, het tweeduizend jaar oude amfitheater en de Romeinse kathedraal al.  Maar breng zeker ook een bezoek aan de Romeinse opgravingen, de musea en de historische monumenten.

 

Cartagena: levendige havenstad

Cartagena is de thuishaven van de Spaanse marinevloot, uitgerust met onderzeeërs, fregatten en een prachtig kapiteinskwartier. De grote haven is naast een plezierjachthaven ook een belangrijke bezienswaardigheid voor grote cruiseschepen uit Amerika en Japan. Die meren in de havenstad aan omwille van de historische rijkdom.

 

Slenteren langs terrassen en winkelstraten in Cartagena

Shopaholics halen in Cartagena hun hart op in de talrijke winkels, winkelcentra en authentieke, Spaanse winkeltjes. De honger stillen of de dorst lessen doen ze in één van de talrijke bars, restaurants en terrassen. TIP: proef zeker de zoete Licor 43, typisch Cartageens en steeds bekender in de rest van Europa.

 

Cartagena ademt cultuur

Cartagena is erkend als cultureel erfgoed. Hierdoor kan de stad verder investeren in de renovatie en de bouw van culturele gebouwen zoals theaters en congrescentra. Dat zie je bijvoorbeeld in het nieuwe congrescentrum ‘El Batel’.

Hoog op de culturele agenda staan de vele festivals en evenementen. Niet te missen is de ‘Cartagineses y Romanos’ tijdens de laatste 2 weken van september. Verschillende optochten door de stad dompelen je dan onder in een prachtig spektakel. Een mix van Romeinse kostuums, paarden en olifanten, vuurspuwers en rijdende kanonnen voeren je mee naar de Romeinse oorlogen en tijden van winnaars en verliezers.

 

Cartagena Cartagena Brug Cultureel erfgoed Cartagena

Haven Cartagena Cartagena Spanje Historische monumenten Cartagena

Zee Cartagena Beeld Cartagena Spanje Cartagena

 

Javea Xabia port marina with Mongo mountain in Alicante Javea Xabia port marina with Mongo mountain in Alicante Cartagena

Javea Xabia port marina with Mongo mountain in Alicante Javea Xabia port marina with Mongo mountain in Alicante Cartagena

 

Javea Xabia port marina with Mongo mountain in Alicante Cartagena

TOP5

U ontvangt een persoonlijke TOP5
in 24 uur!
Ja, ik wil een persoonlijke TOP5
close-link