Makelaar Spanje  Huis kopen in Spanje Meer dan een makelaar

Facebook | Twitter | Instagram

Bel ons: +34 618245967

Er worden weer meer huizen verkocht in Spanje

Woningverkoop in Spanje gestegen met bijna 23%

In maart steeg het aantal woningverkopen in Spanje met bijna 23 procent ten opzichte van maart vorig jaar. Deze stijging maakt een einde aan tien maanden van dalende verkopen op jaarbasis, volgens het Spaanse statistiekbureau INE.

De hier genoemde gegevens betreffen de transacties die in maart daadwerkelijk zijn bijgeschreven in de eigendomsregisters en bevestigen de trend die al in januari te zien was in de gegevens van de notariskantoren. In de derde maand van het jaar werden in totaal 27.047 woningen verkocht. Het totaal kan worden onderverdeeld in 42 procent nieuwbouwwoningen en 58 procent tweedehandswoningen.

Ten opzichte van februari steeg het aantal verkopen met 5,2 procent. Het aantal verkochte nieuwbouwwoningen steeg op jaarbasis met 8,7 procent en het aantal tweedehandswoningen dat werd verkocht steeg met 35,5 procent.

Op de Balearen steeg het aantal verkochte woningen met 32,4 procent, in Catalonië met 28,3 procent en in de regio Valencia met 20 procent. Alleen in La Rioja daalde het aantal verkopen met 20,5 procent en op de Canarische Eilanden met 1,2 procent.

© INSpanje.nl/Else Beekman